Košarkaši Zadra od petka do nedjelje nastupaju na pripremnom turniru u Baru u Crnoj Gori. Domaćin tunira na kojemu sudjeluju tri ABA ligaša je KK Mornar, koji će ove sezone imati premijerni nastup u regionalnoj ligi. Treći sudionik natjecanja je podgorička Budućnost.

Zadrani će u Baru nstupiti bitno oslabljeni.

- Jakov Vladović već neko vrijme se oporavlja od rupture mišića. Očekujemo da bi se sljedeći tjedan mogao vratiti  treninzima punom snagom. Kristijan Krajina, novi igrač, je još uvijek u fazi oporavka. I on bi za desetak dana mogao biti sprman. Nažalost, lista se proširila za još jedno ime. To je Lovre Bašić koji se jutros ozlijedio na treningu. Ne znamo o kakvoj je ozljedi riječ. U ponedjeljak nakon pregleda u Zagrebu puno toga će biti jasnije. U pitanju je peta. Nadamo se da nije ništa ozbljno, kazao je trener Zadra Ante Matulović.

Izostanak dvojice razigravača prilika je za Tonija Jelenkovića i Mislava Brzoju.

- Jelenković će dobiti priliku, to je sigurno, a i Brzoju ćemo provjeriti može li zadovoljiti formu igranja na toj poziciji. U momčadi će biti i novopridošli igrač Šime Lisaca. Junior koji jedan trening odrađuje s juniorskim, a jedan sa seniorskim sastavom, dodao je Matulović.

O protivnicima je rekao sljedeće:

-Budućnost opet ima momčad za Final Four, a Mornar je, koliko sam vidio po rosteru, pun igrača koji su bili nositelji igre u svojim bivšim klubovima. S obzirom na ozljede neće nam biti lako, ali prilika je ovo da igrači vide na čemu smo nakon odrađenenog dijela priprema i da se upoznamo s novim ABA-ligašem.

Matulović je ponovio da ovosezonski Zadar nije lošiji od onog iz prošle sezone.

- Uz uvjet da startamo i budemo zdravi možemo biti treći u Hrvatskoj i na razini iz prošle sezone u ABA ligi.

Raspored utakmica:

02. rujna 2016.godine KK Mornar - KK Zadar 20:00 h

03. rujna 2016.godine KK Zadar - KK Budućnost Voli 20:00 h

04. rujna 2016.godine KK Mornar - KK Budućnost Voli 20:00 h

Zadar i Budućnost u istoj su skupini Zadar Dogus Basketball Tournamenta koji će se održati u Zadru od 22. do 25. rujna. Njihov susret je na rasporedu u petak 23. rujna u 20 sati. Prije toga Zadrani će se u četvrtak (22. rujna) ogledati s Darussafakom Dogus. Ovaj susret otvara ZDBT 2016 i počinje u 18 sati. U subotu (24. rujna) je Zadar slobodan,  a u nedjelju (25.rujna) se igraju utakmice za plasman.