U Zadru danas poČinje HDZ-ova predizborna kampanja za IX. Izbornu jedinicu. Na predstavljanje kandidata na zadarskom Forumu doći će i predsjednik stranke Andrej Plenković koji je izjavio da se HDZ odlučio za pozitivnu predizbornu retoriku.

O kampanji i mogućim rezultatima izbora, razgovarali smo s predsjednikom GO HDZ-a Josom Nekićem.

Gospodine Nekić, za službeni početak HDZ-ove kampanje u IX. izbornoj jedinici odabran je Zadar. Zasto baš Zadar?

- Tako smo odlučili zajedno s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem. Zadar je najveći grad u IX. Izbornoj jedinici, primjer je jednog uspješnog i prosperitetnog grada, a u Zadru i Zadarskoj županiji je i najveći broj birača.

 Iako kampanja danas službeno počinje, neslužbeno se itekako vec zahuktala. Je li vam SDP opasan protivnik?

- Milanovićev SDP dao je Hrvatskoj nalnesposobniju Vladu u povijesti njezine samostalnosti. Zadar i Zadarska županija to su itekako osjetili, nasi građani dobro znaju kako i koliko su nas pokušali unazaditi. Ali, nisu i nikad neće uspjeti, evo za desetak dana počinju radovi na zgradi terminala u Gaženici, imamo rješenje i da se napokon završi projekt Mocire... Dakle, Zadar pamti, Zadar zna tko je tko.

Usudite li se prognozirati rezultate izbora za IX. Izbornu jedinicu?

- HDZ 9 mandata, SDP 3, i to im je dosta, MOST 1 I Milan Bandic 1 mandat.

Zanimljiva prognoza, ali kad ste vec "dali" MOSTU jedan "utješni" mandat, kako komentirate izjave Mira Bulja u Zadru na predstavljanju MOSTOVIH kandidata?

- Ma, gledajte, Miro Bulj Zadru ne moze prodati svoj mulj. Zadru i Zadranima je dosta samoprozvanih mudraca iz drugih sredina koji dolaze samo u predizborno vrijeme prikupljati glasove vrijedjajuci i kritizirajuci ih, kao i grad u kojem rade i žive. A isti ti koji tako dolaze, za Zadar nisu učinili ništa niti će ikad nešto napraviti. Uostalom, što reći o MOSTU čija su usta puna poštenja, a čim su dosli na vlast, Grizli komunikacijama odmah su poslali cjenik usluga svojih ministara po kojem bi građani morali plaćati npr. kontakt s ministrima ili neku drugu njihovu uslugu, sto je neviđeno i nečuveno.