Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad trinaest osoba u dobi od 22 do 54 godine koje se sumnjiči za kaznena djela prostitucije, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH.

30-godišnjakinju, 49-godišnjaka, 35-godišnjaka i 30-godišnjaka se sumnjiči da su u proteklih nekoliko mjeseci na zadarskom području, organizirali šest ženskih osoba i omogućili im pružanje seksualnih usluga većem broju osoba za iznose od po nekoliko tisuća kuna.

30-godišnjakinja iz skupne organizatora se također prostituirala. Šest od sedam djevojaka je iz Zadra odnosno zadarskog područja, a jedna iz Zagreba. Usluge su naplaćivane po cijeni od 200 do 500 eura, a pružane su po jahtama, stanovima...

49-godišnjaka, 29-godišnjakinju i 38-godišnjaka se također sumnjiči da su, u srpnju, posredovali u kupoprodaji manje količine droge kokain korisniku seksualnih usluga za iznos od nekoliko tisuća kuna dok se 36-godišnjaka i 30-godišnjakinju sumnjiči da su 38-godišnjem državljaninu BiH pomogli u ilegalnom prelasku granice te mu omogućili boravak i rad na zadarskom području.

Protiv počinitelja se podnose optužni prijedlozi zbog odavanja prostituciji nadležnom Prekršajnom sudu te kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog navedenih kaznenih djela.

Svi osumnjičeni muškarci su sa zadarskog područja.