Policijski službenici Policijske postaje Pag provode kriminalističko istraživanje na dvojicom slovačkih državljana u dobi od 36 i 43 godine, koje su noćas oko ponoći, na parkiralištu plaže Katarelac u Kolanu na otoku Pagu zatekli u provali u automobil.

Kod Slovaka je pronađena oprema za provaljivanje te blokator daljinskog signala. Ustanovljeno je da je riječ o "nomadskim" pofesionalnim lopovima koji tijekom sezone operiraju duž Jadranske obale.  Njih se sumnjiči da su, tijekom srpnja na biogradskom području, provalili u još pet automobila te otuđivali novac i druge vrijedne predmete. Također ih se sumnjiči za jednu krađu iz automobila također na području Biograda.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a u suradnji s ostalim policijskim upravama utvrđuje se njihova povezanost s ostalim provalama duž obale.

Uhvaćeni su u sklopu akcije Helios, kojoj je osim suzbijanja zlouporabe droge, cilj održavanje povoljnog stanja sigurnosti tijekom turističke sezone na otoku Pagu i suzbijanje svih oblika kriminaliteta i drugih protupravnih ponašanja.