ZADAR- Nakon više od tri tjedna od slučaja Rakitić u Ugljanu, koji je uznemirio domaću, ali i španjolsku javnost, u Zadarskoj policijskoj upravi uvjeravaju kako se na tom intenzivno radi. I dok se policija nada kako će to što prije razriješiti, što nam je i jutros izjavio glasnogovornik Elis Žodan, prema dokazima i izjavama koje ja danas objavila Slobodna Dalmacija, cijeli taj slučaj je za sada na razini virutualnog. Tko je na prozor Vile Marija, u kojoj se odmara obitelj Ivana Rakitića, bacio kamen prvi? Autor scenarija  koji je od ljetovanja u malom mjestu trebao pretvoriti u pravu avanturu spašavanja žive glave, ostaje nepoznat. Ali je bio inovativni PR.
Prvi mediji koji je objavio kako se na otok Ugljan iskrcalo šestoro vandala, a kako je Rakitić sa zaštitarima hitro gliserom pobjegao iz male Čeprljande, usmjerio je pažnju prema navijačima u osvetničkom pohodu. Upitnici su visjeli nad glavom svima, koji su se s razumom te subote drugog dana u srpnju, pitali koji bi bio motiv napadačima.
Portal 057 info prvi je objavio vijest koju smo dobili od dežurnih iz OKC Policijske uprave kako je razbijen samo jedan prozor, a da kamen nije nađen. Službena informacija zamjenice glasnogovornika PU glasila je kako je prozor razbijen nepoznatim predmetom.

Vlasnik Vile Marije Ivan Meštrović koji je predsjednik NK Osijek, izjavio je tog dana u Osijeku na konferenciji za novinare kako to „nije bio napad na Rakitića osobno već imovinu, a ja tome ne želim davati poticaj onima koji žele takvim ponašanjem skrenuti pažnju na sebe". A sve nadzorne kamere bile su isključene iako mu je u gostima bila nogometna zvijezda. Nije slučajno Rakitić došao u taj nepoznati predio mjesta Ugljan, kao što nije slučajno nije završio u Punta Skali. Sve je on to objavio na društvenoj mreži, da bi ga paparazzi lakše našli i od njega napravili nacionalni skandal i sramotu.
I dok su se Ugljanci sramili, ispričavali, crvenili, odozgo su padale etikete: od sumnje na splitsku Torcidu, preko huligana, do terorista.

U pravu je bio ministar policije Vlaho Repušić, kao i načelnik PU zadarske Neven Paškalin kada su izjavili da je slučaj napuhan, ali vrijeme je da i preduga policijska istraga potvrdi i da je izmišljen.