Danas je na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zadar vladala posebna atmosfera. Male pacijente razveselili su Crveni nosovi klaunovadoktora, profesionalnih umjetnika koji su posebno educirani klaunovi za rad u bolnici. 

- Kad je dijete bolesno, ono ima potrebu da bude veselo i sretno, a klaunovi to omogućuju na jedan vrlo poseban način. Od sobe do sobe međusobno se igraju i upravo taj jezik igre dijete prihvaća i razumije ga te ulazi u njihov svijet. Važnost projekta su uvidjeli i sami liječnici koji kažu da i njima pomažemo. Naime, bitna je promjena atmosfera, koja je inače stresna, a to osjeti i dijete i roditelj te cijelo osoblje bolnice. Tijekom šest godina djelovanja posjetili smo 60 tisuća djece, rekla je izvršna direktorica Mladenka Majerić.

Klaunovidoktori svakodnevno obilaze bolnice diljem Hrvatske, a u zadarsku će ponovno doći već sljedeći mjesec. Smijeh i radost koju oni donose omogućila je tvrtka Sonik, koja već godinama sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama diljem Zadarske županije.

- Naša želja je da klaunovidoktori što ćešće posjećuju zadarsku bolnicu i tako olakšaju boravak djeci u teškim trenucima, poručio je Marin Bakotić, voditelj marketinga tvrtke Sonik. 

Upravo je osmijeh mališana koji je danas ispunio zadarsku pedijatriju, bio dokaz važnosti ovog projekta. Djeca su sretna dočekala vesele klaunovedoktore, s njima zapjevala te zacrvenila svoje nosove.

- Ovakvi posjeti ujedno otvaraju i mogućnost terapijskog djelovanja. Posjet Crvenih nosova djeluje poticajno na dječju maštu, a odvlačenje pažnje od neugodnih i bolnih procedura doprinosi lakšem i bržem ozdravljenju. Jednostavno i lako : smijeh liječi i ne košta ništa!, poručila je Marija Ljubičić, glavna sestra Odjela za pedijatriju.

U humanitarnoj akciji možete sudjelovati i vi tijekom sljedeća tri mjeseca. Donacijom u maloprodajnim trgovinama Sonika omogućit ćete da ova lijepa priča dobije svoj nastavak te na poklon dobiti i svoj „Crveni nos".