Zadarska županija podnijela je Zahtjev za dodjelu potpore za razminiranje poljoprivrednog zemljišta u Zadarskoj županiji.

 

Procijenjeni iznos troškova razminiranja za Zadarsku županiju ukupno iznosi: 7.469.654,03 kuna (s PDV-om) za 715,034 m2 minirane poljoprivredne površine.

Prije dva dana Zadarska županija zaprimila je Odluku o prihvatljivosti zahtjeva za potporu kojom je odobren najviši iznos prihvatljivih troškova od 7.469.654,03 kune.

Razminiranje poljoprivrednih površina provest će se na sljedećim područjima:

- Općina Posedarje, naselje Slivnica, Vinjerac, Posedarje i Islam latinski. Obuhvaća poljoprivredne površine i šumsko zemljište na području zaselka Gornja Slivnica, području Vlake, Zeleni hrast i naselju Islam Latinski,
- Općina Zemunik Donji, naselje Zemunik Gornji. Obuhvaća poljoprivredne površine i šumsko zemljište na području zaselaka Banići i Potkosa,
- Grad Benkovac, naselje Vukšić. Obuhvaća poljoprivredne površine i šumsko zemljište na području Vukšanskih njiva i padine brijega Gradina.

Razminiranjem poljoprivrednog zemljišta u Zadarskoj županiji zahvaćenog minama uklonit će se minska opasnost iz neposredne blizine naseljenih područja. Omogućit će se sigurno kretanje stanovništva, obrađivanje i korištenje poljoprivrednih i ostalih površina.