ZADAR - Policija je jučer na sjednici Općinskog vijeća Ražanca imala pune ruke posla da razriješi opći metež pa i tučnjavu koja je nastala na sjednici na koju su osim vijećnika došli i mještani.
Do narušavanja javnog reda i mira, za što su prijavu dobili trojica mještana Ražnaca za koje su sumnja da su nanijeli lakše ozlijede dvojici općinskih vijećnika, došlo je zbog djece.
Točnije dječjeg vrtića koji je u Ražancu izgrađen u sklopu škole. Otvaranju vrtića, za čiju gradnju je 60 posto novca dalo Ministarstvo regionalnog razvoja, već devet mjeseci se protive u HDZ-u. Tako je bilo i na jučerašnjem nastavku sjednice Općinskog vijeća kojeg je predsjednik Vladimir Kovačević sazvao u mjesnoj knjižnici.

- U petak je Županijska skupština, kao osnivač škole u Ražancu izglasala odluku kojom ravnatelji škole i vrtića potpisuju ugovor o međusobnim odnosima. Kada sam dao prijedlog za otvaranje vrtića na glasovanje, on nije prošao, jer su HDZ-ovi vijećnici bili protiv. Njima su se pridružila i naša dvojica bivših članova, tako da prijedlog odluke nije prihvaćen. Tada su građani nasrnuli na te vijećnike koji su zvali policiju. Ali kada su na vrata stale žene, majke i rekle kako nitko neće izaći dok se ne izglasa otvaranje vrtića, stvar je bila riješena. Svi vijećnici su bili za, osim dvojice čelnika OO HDZ-a koji su bili i dalje protiv, prenio nam je predsjednik Općinskog vijeća. U Ražancu je na vlasti ostao HSP Ante Starčević, jedini ogranak u kojem nije došlo do raspuštanja i odlaska u novu stranku.
Slučaj u Ražancu je pokazao da kada se politika umiješa u egzistencijalna pitanja mjesta tada postaje smiješna u odnosu na praktičnost i snagu žena. One su spasile ovu apsurdnu situaciju i svaka im čast, odao im je priznanje predsjednik Općinskog vijeća Ražanac.
Prema prekršajnim prijavama policije trojica građana u dobi od 40, 42 i 44 godine u širokom luku moraju zaobilaziti dvojicu HDZ-ovih vijećnika (50 i 58 godina) idućih osam dana. U slučaju predsjednika OO HDZ-a to neće biti teško jer on, kako doznajemo, i ne stanuje u Ražancu.