Molitvena hodnja Koracima nade u istinu održana 17. 07. 2016. na relaciji Bulić- Vukšić - Lišane u spomen na 30 žrtava Domovinskog rata župe sv Mihovil Lišane i 25.obljetnicu progonstva žitelja.

Osmu godinu za redom udruga Žene u Domovinskom ratu - Zadar je molitvenom hodnjom obilježila 17.srpanj kao datum stradanja prvih hrvatskih žrtava srpskih topničkih granata - fra Mile Mamić i Josip Žulj, prvi hrvatski redarstvenik, poginuli su 17.srpnja 1991.u dvorištvu crkve sv. Nikole Tavelića.

Ovo je ujedno i 25. obljetnica progonstva žitelja župe sv Mihovil Lišane koja se obilježava s posebnim pijetetom prema onima koji se nikada nisu vratili svojim kućama.

U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno je 16 civila (uz još 2 mučki ubijenih civila iz Lepura-župa Perušić), svi žitelji su bili prognani, sve kuće zapaljene, a crkve minirane i srušene do temelja.

Molitvenom hodnjom se želi hrvatskim žrtvama poručiti da ih se s poštovanjem sjećamo i da su njihovi životi temelj hrvatskog društva na kojima gradimo budućnost i zalažemo se za mir.

Ispred spomen obilježja prvog poginulog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću , nošenjem križa i molitvom Marijinog križnog puta započela je hodnja koja je obuhvaćala dionicu od 12 kilometara, od Bulića do Vukšića, uz crkvu Sv. Kate do župnog groblja Sv. Mihovila gdje se molilo odrješenje za poginule hrvatske branitelje i civile.Nakon dolaska u Lišane položeni su vijenci i upaljene svijeće ispred križa koji je podignut u dvorištu crkve sv Nikole Tavelića na spomen poginulih prvih hrvatskih žrtava fra Mile Mamića i Josipa Žulja.Sv misu za sve civilne žrtve i poginule hrvatske branitelje župe sv Mihovil služio je mjesni župnik fra Damir Čikara -Ćiro u koncelebraciji sa fra Markom Nimcem župnikom župe Stankovci, rođen u Lišanima.

Osim Udruge Žene u Domovinskom ratu - Zadar u organizaciji molitvene hodnje sudjelovali su: Općina Lišane Ostrovičke, MO Bulić, MO Vukšić, KUD Vukšić, KUD Sv. Nikola Tavelić, DVD Lišane Ostrovičke, MO Lepuri, te Općina Pirovac.