ZADAR - Ražanac je danas postao nacionalna vijest jer je došlo do narušavanja javnog reda i mira na sjednici Općinskog vijeća.

Iako su neki to pretvorili u tučnjavu, na djelu je bio gnjev roditelja koji čekaju da se „rodi" prvi vrtić u tom podvelebitskom mjestu.

Točno je prošlo devet mjeseci od kada je završen novi dječji vrtić uz tamošnju školu, kao kapitalna investicija od dva milijun kuna. Objekt od 600 kvadrata ima kapacitet za 120 djece iz Ražanca i okolnih mjesta koji spadaju pod tu općinu.

Na račun tog vrtića, tadašnja većina HDZ-ovaca u Općinskom vijeću ne želi donijeti odluku o njegovom otvaranju već ruši načelnika i dolazi do ponovljenih izbora. Trošak 200 tisuća kuna.

Na vlasti u Ražancu sada je HSP Ante Starčević, ali HDZ ih želi srušiti i uz pomoć dvojice odmetnuti pravaša odluka nije izglasana.

- Sjednicu sam sazvao nakon što je Županijska skupština prošlog petka kao dopunu dnevnog reda dala ravnatelju OŠ Jura Baraković suglasnost da potpiše aneks ugovora kojim se vrtić uknjiži na česticu škole kojoj je osnivač Županija. Mi smo trebali dati suglasnost načelniku općine da taj aneks ugovora potpiše s druge strane, kako bi se vrtić mogao pripremiti za otvaranje, pojasnio je predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Kovačević.

Za njega nije sporno rušenje vlasti, to je legitimno u politici. Ali preko djece i interesa mjesta, to je već previše. I nakon meteža i vike u ražanačkoj knjižnici, u kojem je intervenirali i policija, dvojica od šestorice HDZ-ovaca nisu htjela dignuti ruku na putu za otvaranje prvog vrtića.

Je li želja za vlašću toliko jaka i važnija od organizirane brige za odrastanje i odgoj djece?