ZADAR- U Domu za starije osobe kod Sfinge treću godinu za redom nije izabran ravnatelj te županijske ustanove po natječaju na koji se javilo petoro kandidata. Predsjednik Upravnog vijeća Marijan Vrkić podnio je ostavku nakon što je njegov kandidat dobio jedan glas, a niti jedan od preostalih četvero članova Upravnog vijeća nije predložio svog favorita među kandidatima. Na današnjoj sjednici nije izabran niti vršitelj dužnosti.  Grgi Šoši 10. kolovoza ističe drugi jednogodišnji mandat v.d. ravnatelja.


Tako nam je ishod današnje sjednice Upravnog vijeća prenio Vrkić, koji je, kaže poticao ostale članove da daju svoje prijedloge, ali su oni svi šutjeli. - Nitko se od njih nije želio izjasniti za svoj prijedlog, pa sam ja rekao kako ovo meni ne treba. Ostavku sam u pisanom obliku podnio ravnatelju Doma, a onda je odnio i u Županiju kako bi oni što prije reagirali, kazao je ad već bivši predsjednik Upravnog vijeća. Vrkićaje već dugo predsjednik Upravnog vijeća Doma, gdje ga je imenovao župan Stipe Zrilić koji sam mora odrediti novog člana, što vjerojatno neće biti do 10. kolovoza. Nema sumnje da će Šoša dobiti još jednu godinu vršenja dužnosti ravnatelja što se moglo i pretpostaviti kao scenarij.

Prije godinu dana svi članovi Upravnog vijeća glasali su za svakog pojedinačno od petoro kandidata. Jedan je trebao dobiti natpolovičnu većinu glasova da prema Statutu ustanove bude izabran. Kako nitko nije izabran već je imenovan Šoša za v.d. ravnatelja član Upravnog vijeća Ante Lucin podnio je ostavku. Bio je to demonstrativan i javan čin jer je pored četvero kandidata 71-godišnji Šoša opet bio rješenje za ravnateljsko mjesto. Danas je to uradio Vrkić zato što je njegov kandidat dobio samo njegov glas. Tko je to bio, nije ni važno. Za ravnateljsko mjesto javili su se Marko Buljat, Sofija Torbarina Ruljančić, Divna Paraić, Željko Marić i dr. Dario Vučenović. O njima nisu glasovali članovi Upravnog vijeća među kojima su i Marijan Dujak i Elvis Čavić koje je postavio zadarski župan.