ZADAR- Tvrtka Gortan, za koju je 16. lipnja bilo ročište za odluku o stečaju kojeg je zbog duga predložila FINA, dobila je od predsjednice Trgovačkog suda Ardene Bajlo 60 dana odgode. U tom periodu oni bi trebali platiti milijun kuna za koliko je blokiran račun te tvrtke koja više gotovo da nema imovine, ali ima jednog zaposlenog - i to direktora. Upravo većinski vlasnik i od toga datuma novi direktor Marko Kern, odvjetnik iz Zagreba obećao je platiti dug tvrtke kojoj je iz predstečajnog postupka na vrata kuca stečaj. Kroz vrata Gortana izašao je Zdravko Galić, jedan od bivših osnivača i dugogodišnji direktor.
Ostali su suvlasnici  Gortana Stanko Zrilić, bivši zadarski dožupan te tvrtka Lignum.
Ostalo je i nedovršeno gradilište u sklopu kompleksa TIZ-a uz Tuđmanovu ulicu, neriješen ugovor između Grada Zadra o preuzimanju javnih površina za neplaćeni, odnosno prebijen višemilijunski dug za komunalni doprinosa i nekretnine Gortana na TIZ-u  koje su ovrhom OTP banke od lani na sudskoj dražbi.
Sve je to vidljivo prolaskom uz Tuđmanovu ulicu, uz gornji, zapušteni dio elitnog stambeno-poslovnog kompleksa TIZ-a, koji je svojedobno bio i dio predizbornog programa zadarskog HSLS-a na čelu sa Stankom Zrilićem.
Tamo je zapravo još gradilište: objekt kojeg je Gortan počeo ilegalno graditi, bez građevinske dozvole. Ostao je i potporni zid te zapušteni teren kojeg bi Grad Zadar trebao otkupiti za proširenje Tuđmanove ulice. Tada će valjda nestati i drvenog mostića na dijelu nogostupa, s kojim uopće nije ugodno a niti sigurno prolaziti.
Kako stvari stoje, samo proširenjem Tuđmanove ulice, koje se već godinama najavljuje iz gradske uprave, skinut će se zahrđala ograda uz kompleks TIZ ili će znak stop tko zna do kada stajati uz ogradu.