ZADAR- Krajem listopada počeli su radovi na novom zadarskom hotelu baštine koji će se na Polutoku otvoriti u kasno ljeto. Tako nam je rekla Irena Bakija, koja je sa suprugom Vjekoslavom Bobićem krenula u pothvat nazvan  Almayer - Heritage Hotel & Art Gallery.

- Voljela bih kada bi mogla reći da će to biti 1. kolovoza, ali se radi o velikom zahvatu na staroj kući. Napokon smo skinuli skelu, uredili srednjovjekovni zid, koji je pod zaštitom. Sada su na redu unutrašnji radovi. Oprema je spremna za sobe i ostale prostore, ali zbilja je teško reći kada će sve biti gotovo spremno i otvaranje hotela, rekla nam je Irena Bakija.
Iako su na gradilištu imali stalno arheološki nadzor, nije bilo nepredvidljivih građevinskih zahvata koji bi povećali planiranu investiciju.

U cijeloj priči, investitori su imali sreću s izvođačima radova. - Dugo smo se lomili, ali s Credo-ing smo jako zadovoljni, kazala nam je suvlasnica hotela. Novi zadarski hotel već su obišli iz Ministarstva turizma. Osim konzultativnog mišljenja koji će prethoditi kategorizaciji, taj je budući hotel uvršten kao jedna od novih investicija u hrvatski turizam.
Vlasnici Almayera su ponosni što se njihov hotel našao u "dobrom društvu", među 19 preuređenih ili novih hotela u Hrvatskoj, kako je to slikom i riječju objavio Telegram.hr.