Odlukom Glavne skupštine Ujedinjenih Naroda od 1987. godine, svake se godine 26. lipnja obilježava Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama s ciljem promoviranja zdravih stilova života te informiranja javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat u suradnji s dugogodišnjim partnerima i suradnicima: Terapijskom zajednicom Mondo Nuovo, Terapijskom zajednicom Papa Ivan XXIII i Terapijskom zajednicom Susret organizira predstavljanje rada terapijskih zajednica.

Zainteresirani posjetitelji moći će saznati načine ulaska u terapijske zajednice, načine rada terapijskih zajednica te popričati s sa štićenicima koji se trenutno nalaze u programu. Također Udruga Porat predstaviti će projekte koje trenutno provodi, a radi se o projektima resocijalizacije „Uključi se!", prevencije „Zdravi ritam 2" i projektu smanjenja štete od zlouporabe opojnih droga „Minus virus". 

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama održati će se u petak 24.lipnja 2016. godine u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 10:00 sati, a trajati će do 13:00 sati.