Saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj se prilikom jučerašnjeg posjeta Zadru osvrnuo na komentare na društvenim mrežama te izjave nekih političara da je glas za Most glas za HDZ. Kritičarima Mosta odgovorio je kako su to gospoda jedan posto, koji bi u Sabor bez HDZ-a i SDP-a ušli samo na Dan otvorenih vrata, donosi HRT Centar Zadar.

- Čini mi se da je to kazao gospodin Vrdoljak. Očito da za njega glasaju samo ovi uhljebi koje je pozapošljavao po tvrtkama s tih jedan posto. Most nezavisnih lista je skupina ljudi koji se bori i štiti nacionalne interese. To smo pokazali i u ovom slučaju. Po prvi put u Hrvatskoj dali smo optimizam, jer mi smo štitili ovu Vladu, a zajedno su HDZ, SDP i HNS i njihovi priljepci su srušili ovu Vladu, odgovorio je Bulj. 

David Lekaj, predsjednik HNS-ovog Odbora za Gospodarstvo Zadarske Županije, priopćenjem za medije reagirao je na ovu izjavu.

- Poštovani gospodine Bulj, 

HNS je stranka projekata i rezultata, ali i stranka antifašista. 

Drago nam da ste konačno prošetali našim gradom Zadrom, ali osnovno pravilo bontona nalaže da nije pristojno pljucati po pločniku grada i po njegovim građankama i građanima, iako se radilo o političkoj kampanji. Zadar je davno prerastao razinu demagogije kojom se koristite u svojim nastupima. Zadarska politička scena se nameće u projektima i programima, a ne bajkama. To je nepisano pravilo prihvaćeno među svim političkim akterima. Stoga Vas podsjećam da je autocesta kojom ste se spustili u grad projekt HNS-a i naših osnivača Savke Dabčević-Kučar i Mike Tripala još iz proljeća 71. godine, kojeg je HNS realizirao zajedno s partnerima. Prvi projekt POS-a je realiziran upravo u Zadru i danas se gradi treći kompleks za mlade zadarske obitelji, a diljem Hrvatske je izgrađeno na stotinu blokova POS-a. Da ne nabrajam dalje, to je naša politika u Zadru i diljem Lijepe naše, a takva će biti i naša kampanja. Također, dok Vaši ministri sjede u vladi i uredno podupiru odluke osvjedočenog profašista Zlatana Hasanbegovića, moram Vas podsjetiti da bi naš i Vaš grad bio grad u Italiji da nije bilo hrvatskih antifašista. Uostalom, Vi ste ušli u Hrvatski Sabor na listi koju je nosio gospodin Petrina, na osnovi projekata koje je on osobno realizirao u Primoštenu, jer građane zanimaju rezultati, ne demagogija i bajke. 

Ali svatko ima pravo birati svoj put. Mi smo stranka projekata, stojimo iza svojih projekata i programa i spremni smo ginuti za njih!
David Lekaj, predsjednik
Odbora za gospodarstvo HNS-a zadarske županije