ZADAR - Drugi krug prodaje nekretnina Gortana u stambeno-poslovnom kompleksu TIZ-a odvijat će se preko FINE.

Na Općinskom sudu u Zadru nemaju iskustva s elektronskim dražbama koje bi trebale trajati 10 dana. Za e-prodaju, koja je uvedena od ove godine, na TIZ-u će se prodavati sve ono što nije prodano u prvom krugu, kada su „planuli" stanovi.
Tu, najveću sudsku dražbu vodio je i uspješno okončao viši sudski savjetnik Denis Klarendić koji će za elektronsku prodaju morati sve pripremiti i završiti, ako i kada FINA provede dražbu. Na virtualnom bubnju naći će se stvarni poslovni prostori, parkirna mjesta i garaže.
Sudskom ovrhom nad Gortanom svoje dugove želi naplatiti OTP banka. Na red je došla i jedna od posljednjih vrijednih nekretnina, koja je naknadno otkrivena - zemljište na Barbaričinama od 11 751 metar četvornih, koji bi se trebao prodati za 5.4 milijuna kuna, što je dvije trećine vrijednosti u odnosu na procjenu od 8.1 milijun kuna.
To je zemljište planirano za novu trgovačku zonu, ali do izrade Urbanističkog plana uređenja nikada nije došlo. U prošlosti Barbaričine su bile radni prostor Gortana koji je kao građevinska tvrtka završio u stečaju. Novi Vlasnik je OTP banka.

Na dražbi se nudi zgrada armiračnice sa zemljištem površine 599 metara četvornih, zgrada kovačnice i armiračnice sa zemljištem površine 167 metara četvornih, zgrada - laboratorij i ured sa zemljištem površine 37 metara četvornih, zgrada - radionica mehanizacije sa zemljištem površine 193 metara četvornih, zgrada centralnog skladišta sa zemljištem površine 160 metara četvornih, zgrada stambenih baraka sa zemljištem površine 513 metara četvornih i neplodno, gospodarsko dvorište površine 11.751 metara četvornih.