ZADAR - U Zračnoj luci otkrivana je velika krađa novca u blagajni na šanku međunarodnog prometa.
Za to smo doznali od zaposlenika zadarskog aerodroma na kojem službeno vlada šutnja, jer je u tijeku interna istraga, kako nam je to u pisanom očitovanju potvrdila direktorica Irena Ćosić.

- Radi se sveukupna inventura pa će potom biti donesene odluke Uprave oko svih sankcija. Ukoliko slučaj bude za policiju i DORH, to ćemo naravno prijaviti, no za sada vas molim da prihvatite moju ispriku zbog nemogućnosti davanja konkretnih detalja u javnost dok istraga ne završi. Ne želim nikog štititi niti poštedjeti mogućih sankcija i naloga da policija sve istraži.
Dapače sve mora biti jasno i transparentno. Za koje se utvrdi da su se ogriješili o zakon jasno je što ih čeka, poručila je direktorica Zračne luke.
Neslužbeno se doznaje kako se za pljačkanje blagajne doznalo sasvim slučajno, izvan Zračne luke. Onaj tko je to doznao, odmah se uvjerio otkrivši dvostruku fiskalnu blagajnu preko koje se to suptilno radilo: jedni su se računi prikazivali, a drugi su se zadržavali za „napojnicu" koja je, kako doznajmo dnevno iznosila i po 10 tisuća kuna. Konobar koji je radio na toj blagajni dao je sporazumni otkaz. U Zračnoj luci je svima jasno da on nije bio sam u tom kriminalnom poslu. Pretpostavlja se kako se radi o velikom iznosu tako ukradenog novca, a koliko dugo se Zračna luka potkradala, to se nitko ne usuđuje niti procijeniti. Zna se tko kao šef ugostiteljstva snosi odgovornost u toj državnoj instituciji.
Može li Uprava Zračne luke to sama dokazati te sankcionirati. Budući da se radi o kaznenom djelu kojim je oštećena Zračna luka, Uprava je još jučer trebala pozvati krim policiju na aerodrom, jer se opravdano sumnja kako to nije jedino zlodjelo koje za sad ima oznaku internog karaktera.