Motociklistički klub Blue Knights (Croatia 1), kojeg čine djelatni i umirovljeni policijski službenici od 26. do 29. svibnja u Turističkom naselju Zaton organizira veliku Europsku konvenciju.

Europska konvencija Blue Knights već se dugi niz godina održava, a ove godine organizatorska palica pripala je upravo Hrvatskoj. Zanimljivo je stoga napomenuti kako na nijednoj konvenciji do sada nije bilo toliko zainteresiranih i prijavljenih članova iz cijelog svijeta koliko na ovogodišnjem okupljanju; 900 motociklista iz 24 zemlje svijeta.

Osim obilaska Nacionalnog parka Krka, u subotu 28.05. je planiran i posjet Zadru:
"U petak smo za sve članove organizirali turističku vožnju do slapova Krke, dok je u subotu, u organizaciji zadarskog ogranka kluba Blue Knights, organizirana vožnja iz TN Zatona do Zadra u kojoj očekujemo preko 500 motocikala".

Organizaciju Europske konvencije od samog osnutka prati i humanitarni karakter:
"Na putu do Zadra zaustaviti ćemo se kod Osnovne škole Voštarnica, jedine posebno odgojno-obrazovne ustanove u Zadarskoj županiji u kojoj se provodi osnovno školovanje učenika s većim teškoćama u razvoju, te uručiti donaciju u ime svih članova Plavih Vitezova. U sklopu navedene Europske konvencije, namjeravamo izvršiti i donaciju Osnovnoj školi Braće Radića, iz Pakraca, u vidu opreme za slijepe učenike u vrijednosti od oko 30.000,00 kuna (troje slijepe djece pohađa redovno 1. razred te Osnovne škole" kažu organizatori iz Croatia 1.