ZADAR- Dovršetak Kneževa palača trebao bi koštati oko 43 milijuna kuna, što je više 10 milijuna kuna (milijun i pol kuna naplaćeno je jamstvo od Plotera) nego što je odobreno novca za taj projekt iz EU fonda.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta donio je još u veljači zbog toga odluku o preslagivanju Gradskog proračuna ali na jučerašnjoj sjednici nije predložen rebalans.
Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća (koja je trajala 10 sati), prihvaćena je ponuda tvrtke Ing -Grad iz Zagreba za opremanje Kneževe palače u vrijednosti 14,6 milijuna kuna. Procijenjena vrijednost je bila 12 milijuna, ali je po riječima pročelnika za EU fondove Šime Erlića rekao na takvu cijenu utjecalo relativno visoko bankovno jamstvo u iznosu od 30 posto. Kao i vremenski rokovi, jer se Kneževa palača mora završiti do kraja rujna ove godine, dodao je Erlić.
Da je ista tvrtka dala, pa povukla žalbu na izbor izvođača radova po natječaju na kojem su tri ponude proglašene nevaljalim da bi posao dobio Krekić Avangard, podsjetio je vijećnik Marko Pupić Bakrač. Teško je igrati kada na terenu imaš političke igrače kao što su Ploter i Krekić koji ima posla s DORH-om, upozorio je vijećnik Pupić Bakrač koji očekuje da će se i lipnju zbog njih proračun smanjiti za 10 milijuna kuna.
Pročelnik Erlić sklon je opciji čekanja na odluku o rebalansu dok se na vidi izvršenje ugovorenih iznosa sa zajednicom ponuditelja Krekić, kao i Ing-gradom.