Pretpostavljajući kako se radi o nakkavoj pogrešci, HDZ-ov županijski vijećnik Zoran Šikić pitao je jučer na kraju Aktulanog sata županijske skupštine, zbog čega je rezultat Instituta za javne financije  za Zadarsku županiju nula, što bi značilo da u razdoblju od 2011-2014. nismo niti kunu dobili iz EU fondova.

Župan Stipe Zrilić imao je spreman odgovor, kazavši kako je Institut površno pokupio podatke.

- Sve županije nisu sredstva knjižile na istom kontu. Točna je informacija da je u navedenom razdoblju na račun Zadarske županije sa osnova provođenja projekata sufinanciranih sredstvima EU,  uplaćeno nešto više od 19 milijuna kuna. Time je Zadarska županija  na trećem mjestu prema uspješnosti, iza Splitsko dalmatinske županije i Virovitičko podravske županije. Prema iznosu povučenih sredstava po stanovniku na 2. su mjestu, pohvalio se zadarski župan.

 Zadarska županija taj podatak poslala  je, prema riječima župana, Institutu za javne financije u želji da se podaci isprave i javnost točno izvijesti.

- Ne ulazeći u metodologiju koju je Institut za javne financije primijenio pri izračunu koji je bio temelj za izradu navedenog rada, neosporno je to da je rad trebao imati za cilj točno informirati hrvatsku javnost, posebno imajući u vidu da je taj rad trebao poslužiti donositeljima odluka u definiranju reforme teritorijalnog i fiskalnog ustroja. Ovako učinjena pogreška dovela je u zabludu cjelokupnu hrvatsku javnost i obezvrijedila požrtvovni rad svih djelatnika i vodstva Zadarske županije, zaključio je župan Stipe Zrilić.