Grad Zadar ostao je jučer bez pročelnice za razvoj otoka i zaštitu okoliša, Andreje Barabe. Ona je prošlog tjedna imenovana načelnicom Sektora za otoke u Upravi za regionalni razvoj Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova.  Bivša pročelnica od jučer je nova načelnica s radnim mjestom u Zagrebu.

Andreja Baraba je već prekinula mandat ravnateljica u OŠ Neviđane na otoku Pašmanu kada je prije nepune tri godine imenovana za gradsku pročelnicu iz redova HSP Ante Starčević.
Dok su iz te stranke jučer uputili priopćenje kako su i oni kadrovski pridonijeli Vladi, iz Odjela za gradsku samoupravu i opće poslove Grada Zadra, dobili smo informaciju o privremenom premještaju Andreje Barabe.

„Andreja Baraba s datumom 16. svibnja 2016.godine, na temelju članka 80. stavak 2. Zakona o državnim službenicima privremeno je premještena po potrebi službe u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske. Prihvaćen je prijedlog pročelnice Andreje Barabe da za vrijeme trajanja njezinog privremenog premještaja, a do njezinog povratka u Grad Zadar, dužnost v.d. pročelnice Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša obavlja dugogodišnja suradnica pročelnice Barabe, Žana Klarić dipl.ing.prehrambene tehnologije, priopćeno je na naš upit iz gradske uprave. Prema istom izvoru informacije, Žana Klarić udovoljava uvjetima radnog mjesta pročelnice. Ona je do sada bila raspoređena na radno mjesto voditeljice Odsjeka za zaštitu okoliša u Upravnom odjelu za razvitak otoka i zaštitu okoliša.