ZADAR - Sinoć je održan 9. po redu humanitarni koncert MIOC-a, odnosno Gimnazije Franje Petrića pred punom kazališnom dvoranom.

Novac od prodaje ulaznica namijenjen je liječenju dječaka Davida. Publika je uživala u izvedbi zadarskih gimnazijalaca koji su osim znanja iz matematike i fizike pokazali zavidne talente za pjevanje, sviranje pa i ples. U tome su im se, tradicionalno pridružili nastavnici u zajedničkoj izvedbi "Another Brick in the Wall", internacionalne himne školstva.

Da jedna tako mala škola može imati toliko talentiranih učenika, najveće je vrijednost MIOC-a na koju su ponosni svi nastavnici te škole, a ponajviše ravnateljica Blanka Pedišić. Imali smo audiciju na kojoj je ostalo još talentirane djece koja će dobiti  svoju priliku, kazala nam je ponosna ravnateljica.

Koncert je imao međunarodni karakter obzirom na sudionike: učenicu Jessice Atlić McColgan i i njenu pratnju Žiga Arbrehta iz Slovenije. Nastupili su i gosti poput Nele Šarić, Ivana Vihare, „uje", Djevojačkog zbora Glazbene škole B. Bersa, kao i bivši učenici Bernarda Klinar i Josipa Ante Cindrića. MIOC se još jednom pokazao kao velika obitelj zadovoljenih učenika i nastavnika koji se međusobno uvažavaju i potiču. Atmosfera koncerta bila je puna pozitivne energije, ljepote mladosti i divnih zvukova glazbe. A za sve one koji su ga propustili - Prošla baba s kolačima, koja je doista i prolazila pozornicom.

Obitelj 9-godišnjeg  David, za kojeg se sviralo i plesalo, dobit će prihod od prodanih ulaznica, koji će pomoći da otputuju na pregled u Njemačku, gdje je moguća operacija koja bi Davidu olakšala nepodnošljivu težinu sjedanje u invalidskim kolicima.

Zato mu je i praćenje koncerta bilo malo otežano, a kako je dječjom iskrenošću otkrio, David bi više volio da su pjevale klape.