Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zadru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 43-godišnjaka i 30-godišnjaka dvojice zbog osnovane sumnje da su na silu pokušala spriječiti policajca koji je intervenirao prema maloljetniku u Sukošanu.

Postoji osnovana sumnja da su, zajedno s još jednim muškarcem, 8. svibnja oko 14,05 sati u Sukošanu (predio Sveti Martin) u cilju da spriječe policijsko postupanje policijskog službenika odnosno onemogućili ga u njegovom postupanju; prvo ga verbalno napali, a potom i fizički tako što su ga snažno rukama nekoliko puta odgurnuli u predjelu prsa i ramena.

Osnovano se sumnja da su, u navedeno vrijeme, osumnjičenici došli teretnim vozilom marke Mercedes tip Sprinter zadarskih registracijskih oznaka u trenutku kada je policijski službenik; po završetku službe u službenoj odori vozeći se svojim osobnim automobilom primijetio mlađu mušku osobu starosti oko 15 godina kako bosa hoda po cesti; zaustavio vozilo i krenuo prema obližnjem grmlju uz cestu, iza kojeg se ta osoba u bijegu od policijske odore sakrila, kako bi, u skladu s čl. 13. st. 1. toč. 2. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, obavio službenu radnju provjere i utvrđivanja identiteta.

Istražni zatvor je predložen zbog postojanja opasnosti od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela što je sudac istrage Županijskog suda u Zadru prihvatio i odredio im jednomjesečni istražni zatvor.