Jučer je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru započelo je održavanje Generalne skupštine UNIADRION-a, mreže sveučilišta i istraživačkih centara s jadransko-jonskog područja, kojom ove godine predsjedava Sveučilište u Zadru.

Nakon pozdravnih govora koje su održali zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić u ime Grada Zadra te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić u ime Zadarske županije, nazočnima se obratio predstavnik rektora Sveučilišta u Sarajevu prof. dr. sc. Ugo Vlaisavljević, ujedno nekadašnji presjednik UNIADRION-a.

Rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican zatim je prigodnim govorom zaželjela srdačnu dobrodošlicu sudionicima UNIADRION-a, posebno predstavnicima Jadransko-jonske inicijative i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, u suradnji s kojima je organiziran okrugli stol na temu "Inter-university Cooperation - Connecting High Education and labour Market". Izrazivši uvjerenje da će se ovakav vid suradnje nastaviti i ubuduće kroz redovno godišnje okupljanje, rektorica je istaknula želju za uspješnim održavanjem konferencije, pune konstruktivnih prijedloga i diskusija, te proglasila ovogodišnju Generalnu skupštinu UNIADRION-a otvorenom.

Na Generalnoj skupštini UNIADRION-a, koja se održava 5 i 6. svibnja 2016., sudjeluju predstavnici 21 sveučilišta iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Albanije i Grčke, zatim predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, Jadransko-jonske inicijative, Agencija za mobilnost i programe EU, Zadarske županije i Grada Zadra.

Nakon otvorenja nastavlja se predviđeni program Glavne skupštine UNIADRION-a nizom zanimljivih predavanja