U okviru projekta dodjele tradicionalnih godišnjih nagrada ocjenjivački sud Hrvatske radiotelevizije za nagradu Joško Martinović jednoglasno je odlučio kako je najbolja među prijavljenima reportažama Obrovac jučer, danas, sutra novinarke Andree Buče. Snimatelj je reportaže Marko Anzulović, a montažerka Jasna Šarić.

Članovi suda Miro Branković, Sanja Kocijančić Petričević, Vlatka Kolarović i Vedran Kukavica te predsjednik suda Damir Matković ovu su reportažu odabrali kao najbolju jer je autorica vješto kombinirajući elemente prošlosti, sadašnjosti i planova za budućnost ponudila viđenje Obrovca koje odudara od uvriježenih predrasuda o tome mjestu kao simbolu promašenih ulaganja, gradu slučaju ili pak gradu duhova.

Andrea Buča u reportaži objavljenoj 14. veljače 2016. u emisiji Labirint, u rubrici Moja domovina, uspješno je dočarala ugođaj gradića koji je od lokalnoga gospodarskog diva postao gotovo beznadno mjesto na koje su svi zaboravili osim nekoliko entuzijasta koji čvrsto vjeruju da najbolji dani Obrovca tek dolaze i imaju realne planove kako ih ostvariti.

Gradić u kojemu 70-ih nije bilo nezaposlenih, koji je trikotažu izvozio u Francusku, a kozletinu u Ujedinjene Arapske Emirate danas se doima pustim i napuštenim. U tome naizgled potpuno uspavanomu gradiću autorica je kroz razgovor s bivšim djelatnicama propale tvornice trikotaže podsjetila na dane obilja, ali u Obrovcu otkrila i entuzijaste koji unatoč sivoj stvarnosti žive i rade za bolju budućnost.

Umjesto industrije sad su to neiskorištena prirodna bogatstva koja su naporima mještana Obrovac već doveli na svjetski zemljovid vrhunskih ekoturističkih odredišta. Lišena bilo kakve patetike reportaža Andree Buče govori nam da blistavu budućnost ne donose samo ulaganja u visoku tehnologiju nego i razvoj skladnoga suživota čovjeka i prirode. A Obrovac ima i poduzetne ljude i prekrasnu prirodu.