U prostorijama Lige protiv raka Zadar u srijedu će se zaključiti ugovor o zakupu stana Švelec s tvrtkom Prestige Zadar j.d.o.o.

Naime, Liga je 2014. godine postala vlasnik stana na Poluotoku koji je oporučno darovala Dobrila Švelec, supruga akademika Franje Šveleca.

Akademik Franjo Švelec bio je prvi prodekan, jedan od prvih profesora i osnivača zadarskog Filozofskog fakulteta, a 1987. godine dodijeljena mu je nagrada Grada Zadra za životno djelo. On i njegova supruga Dobrila, koja je živjela u tom stanu do svoje 93. godine, zajednički su odlučili stan donirati za potrebe oboljelih od raka.

Predsjedništvo Lige protiv raka Zadar odlučilo je donirani stan adaptirati i iznajmljivati ga, te tako ostvarivati redoviti novčani prihod za potrebe prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju Centra za onkologiju pri OB Zadar.

Na taj način stan će ostati u vlasništvu Lige kao trajno sjećanje na plemenitu donaciju obitelji Švelec.

Na konferenciji za medije bit će Branko Dukić, dr. med., predsjednik Lige protiv raka Zadar i Igor Karuc, suvlasnik tvrtke Prestige Zadar j.d.o.o.

Moderator: Vladislav Tomčuk, dipl. iur., tajnik Lige protiv raka Zadar podnijet će izvještaj o radu i brojnim aktivnostima Lige.