Povodom obilježavanja Europskog dana indormiranja mladih, Klub mladih KLOOZ i Volonterski centar Zadar organiziraju edukativnu radionicu „Međunarodno volontiranje". Na radionici će se sudionici više informirati o mogućnostima sudjelovanja na međunarodnim volonterskim aktivnostima kao što su međunarodni volonterski kampovi i EVS (Europska volonterska služba). Doznat će gdje i kako pronaći aktivnosti i projekte koji se provode u inozemstvu, kako se prijaviti na iste, koja je dokumentacija potrebna, kome se obratiti za sve daljnje upite i slično.

Također će imati prilike čuti iskustva od volonterke koje je sudjelovala na na EVS-u
kao i na međunarodnom volonterskom kampu.

Edukativnu radionicu vodi tim iz Volonterskog centra Zadar, Marija Špaleta i Marija Kereš.
Predviđeno trajanje aktivnosti je 1 sat i 30 minuta, a prijaviti se možete putem prijavnice do srijede, 13.4.2016 do 17h ovdje. 

Mjesto i vrijeme održavanja: 14.travnja u 18 sati, Trg Petra Zoranića 1 (Providurova plača).


Neformalna druženja se nastavljaju ponovo i u srijedu 13. travnja od 18 sati. Čekaju vas: Pictionary, Scrabble, Uno, Yamb, karte za briškulu, ali kao i uvijek pozvani ste donijeti svoje omiljene društvene igre i naučiti ostatak ekipe nešto novo.

Potvrdite svoj dolazak na e-mail: [email protected] ili jednostavno navratite.

Svakog utorka održavaju se radionice sviranja akustične gitare za početnike i mlade u dobi od 15-30 godina koji posjeduju vlastitu gitaru. Radionicu vodi volonter Goran Vidov. Ciljevi radionice su: svladavanje osnovnih glazbenih vještina na gitari, razumijevanje osnovnih glazbenih pojmova kao što su ritam, ton, nota, akord, tempo; svladavanje osnovnih akorada, ritmova, melodija; vježbanje sluha, "skidanje" i učenje novih pjesma; sviranje s trzalicom i prstima; Rifovi, "power chord-i".

Svi zainteresirani za formiranje nove grupe početnika u sviranju mogu se javiti na mail: [email protected] sa svojim osobnim podacima.