Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Garabar Kitarović sastala se danas u Zadru s predstavnicima Otočkog sabora. Na sastanku u privremenom uredu predsjednice u Domu županije bili su i predstavnici ministarstava Prometa, pomorstva i infrastrukture te Regionalnog razvoja i EU fondova.

Predsjednica Grabar Kitarović je nakon sastanka iskazala uvjerenje kako će ova Vlada znati kako vratiti život na otoke.

- Prije svega otočanima treba pomoći poticajima, ali i podizanjem kvalitete zdravstvene usluge i svim onim mjerama koje će ih zadržati na otocima. Veselim se obilasku otoka zadarskog arhipelaga gdje ću se iz prve ruke informirati među mještanima o problemima koji ih muče.

Ministar Regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić je istaknuo tri značajne odluke dogovorene na sastanku:

- Idemo u izmjenu Zakona o otocima, koji je pomalo zastario i treba ga mijenjati. Nadalje, novim načinom indeksacije otoci će ući u potpomognuta područja, a ujedno se ide i u reviziju pravilnika za pomorstvo. Sve to ne traži puno vremena i moglo bi biti riješeno za tri do četiri mjeseca, istaknuo je Tolušić

Predsjednik Otočkog sabora Denis Barić se zahvalio predsjednici što je omogućila ovaj susret.

- Dogovorene su velike i značajne stvari i otočanima mogu poručiti da od ovoga trenutka imaju razloga za zadovoljstvo. Bit ćemo i više nego zadovoljni ako se sve dogovoreno zaživi do kraja kalendarske godine, kazao je Barić.