Prema prvim neslužbenim rezultatima prijevremenih izbora u Općini Kolan, novi općinski načelnik je Šime Gligora (HDZ) s osvojenih 53,22 posto glasova birača, doznaje se od Općinskog izbornog povjerenstva. Protukandidat Josip Zubović (HSS), dosadašnji načelnik, dobio je 45,98 posto glasova. Na izbore je izašlo 78,73 posto birača.

Načelnik Općine Matulji, prema prvim, neslužbenim rezultatima drugog kruga prijevremenih izbora, bit će ponovno Mario Ćiković (SDP), doznaje se od Općinskog izbornog povjerenstva. Ćiković je osvojio 52,62 posto birača, a za kandidata grupe birača okupljene pod nazivom Bolji Matulji, Miodraga Šarca (HNS), glasovalo je 46,15 posto. Mario Ćiković je u prvom krugu bio kandidat koalicije SDP i HSU, a u drugom krugu podržali su ga i PGS, IDS i Reformisti, čiji kandidat za općinskog načelnika Mladen Prenc nije prošao u drugi krug izbora.

U Matuljima je glasovalo 35 posto birača s pravom glasa.

Gradonačelnik Nove Gradiške u narednom mandatu bit će Vinko Grgić (SDP), kandidat koalicije SDP - Hrvatski laburisti-stranka, koji je u nedjelju, na prijevremenim lokalnim izborima osvojio 51,65 posto glasova. U drugom krugu pobijedio je Dražena Oršulića (HDZ), kandidata koalicije HDZ-HSS-HSP AS.

Na izbore je izašlo 35,16 posto od 12.571 registriranih birača u Novoj Gradiški. Novi gradonačelnik imati će dvije zamjenice Mirelu Glavaš i Vesnu Đapić. Predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Lidija Klašnja Petrović za Hinu je potvrdila kako su izbori protekli u miru i bez prigovora.