Zadarski dani frankofonije 2016, kojima se popularizira francuski jezik i kultura, nastavljaju s programom.

Drugoga frankofonskog dana, u utorak 8. ožujka, u Gimnaziji vladimira Nazora prikazan je kongoanski dokumentaac Putovima rumbe (Sur les chemins de la rumba).

Radionicu francuskoga jezika Učimo francuski za predškolce u vrtiću GRIGOR VITEZ Dječjeg vrtića RADOST provele su studentice završne godine nastavničkog smjera francuskoga jezikai književnosti Anita Salopek i Nina Mimica.

Radionicu pod nazivom Učimo francuski za 12 nadarenih učenika u Osnovnoj školi Stjepana Radića Bibinje održale su profesorice francuskoga jezika Nathalie Dijoux - Bralić i Marija Maričić. Učenici su naučili kako se "francuski" predstaviti, a posebno je zanimljivo bilo upoznati glavne namirnice za doručak, sve na francuskome jeziku. Kušali su i domaću varijantu kroasana. Učenicima i učiteljicama, neposrednom nazočnošću, prigodnom čokoladom Merci (hvala) na trudu i zalaganju zahvalio mr. sc. Nenad Zekanović, predsjednik Hrvatsko - francuske udruge Zadar, inače organizatora ovogodišnjih frankofonskih dana u Zadru i Bibinjama.

Francuski animirani film Vukovo oko  po romanu Danijela Penaka (Daniel Pennac) prikazan je u osnovnim školama Petra Preradovića i Šime Budinića.

U srijedu, 9. ožujka na redu su također mnoga frankofonska događanja.

Radionice pod nazivom Učimo francuski za predškolce studentice pete godine Sveučilišta u Zadru Anita Salopek i Nina Mimica održat će u vrtiću VRULJICA Dječjeg vrtića RADOST u 9,30 sati.

Radionice Učimo francuski studentice Marijana Sanader i Anđela Grcić održat će u Dječjem vrtiću SUNCE: u Područnom vrtiću DUGA u 16 sati i u Područnom vrtiću MASLAČAK u 17 sati.

Ciklus frankofonskog filma zabavit će osnovce. Projekcije francuskog crtića Vukovo oko održat će se u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje u 16,45 sati i, ponovo, u Osnovnoj školi Šime Budinića u 18 sati.