ZADAR - Iako je Prostorni plan (PP) uz proračun najvažniji dokument gradske uprave, treće izmjene i dopune PP-a Grada Zadra olako su prošle na sjednici Gradskog vijeća Zadar.

Grad Zadar platio je 160 tisuća kuna izradu PP Grada Zadra Zavodu za prostorno uređenje kojeg je lani odlaskom u mirovinu napustila ravnateljica Nives Kozulić. Ona je uvijek prezentirala taj, kao i druge "škakljive" prostorne planove, osobito onaj na Viru.  

Jedna od kandidatkinja za njeno radno mjesto, arhitektica Nevena Rosan preuzela je ulogu voditeljice izrade najnovijih izmjena PP-a Grada Zadra. Kao što Rosan nije bila na javnoj raspravi zbog bolesti, tako nije došla braniti i tumačiti Plan pred gradskim vijećnicima. Ujutro je bila dobro, a poslijepodne ju je ubola osa u oko, opravdao je izostanak izrađivača Plana pomoćnik pročelnika Matko Segarić na primjedbu vijećnika Antuna Novoselovića. Upravo je Novoselović istaknuo činjenicu kako se voditeljica plana razboljela baš na dan javne rasprave za koju se mjesec dana ranije znalo kada će biti. 

Vijećnik Marko Pupić Bakrač je ukazao na neodrživost odredbe plana po kojoj deponij u Diklu ima dozvolu do 2020. godine. Pupić Bakrač je izrazio sumnju u najavu kako će Centar Biljane, koji ide u preprojektiranje i novu građevinsku dozvolu, biti završen do 2019. godine. 

Zbog čega u PP-u nema mula u Olibu, koji je izgrađen prije šest godina, pitala je Omerka Šarić Frantin. Segarićev odgovor o tome da nisu dobili geodetsku podlogu od nadležnih, SDP-ova vijećnica je nazvala izmotavanjem.