Atletski športski kub Zadar, Atletski klub „Olympionik" i skupina rekreativaca s Višnjikom poslali su na našu adresu priopćenje za javnost u kojem se osvrću na prozivke gradonačelnika Kalmete vezane uz raspravu o ŠRC Višnjik i prijedlogu njegova uređenja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Na kolegiju Gradonačelnika održanom u ponedjeljak, 08. veljače o.g., gradonačelnik Kalmeta je na neprimjeren način okarakterizirao komentare koji su se u javnosti pojavili vezano za planiranje promjena koje bi se dogodile u sadržajima i načinu rješavanja imovinsko pravnih odnosa na Športskom centru „Višnjik".

Gradonačelnik Kalmeta je sve koji su se usudili nešto misliti svojom glavom nazvao „interesnim skupinama kojesu tamo arčile i bančile" i sve u tom stilu.

U svom izljevu neciviliziranih izjava g. Kalmeta se najviše obrušio na predsjednika „Atletskog športskog kluba" Emilija Krstića, rekavši „i taj se javlja, taj laže, taj govori neistine i muti vodu" aludirajući na to da je Emilio Krstić na izborima za mjesne odbore bio kandidat SDP-a za predsjednika Mjesnog odbora Jazine I , gdje je kandidat HDZ-a bio aktualni direktor ŠC „Višnjik" Denis Karlović. To što je Emilijo Krstić jedan od ljudi koji su 1990. godine u Zagrebu još kao student sudjelovao aktivno u stvaranju države a već u srpnju 1991. g. bio pripadnik Zbora Narodne Garde kad je i ranjen, danas je istinski aktivist u javnom životu našega Grada nije za gradonačelnika Kalmetu bilo dostatno za jedan respekt i civilizirani razgovor, ali to što je nešto drugačijeg svjetonazora bilo je dostatno za verbalni monolog Kalmete, pun neistina i insinuacij tipa „i taj se javlja, taj laže, taj govori neistine i muti vodu", sve ispod razine dostojanstva jednog gradonačelnika, a sve samo radi toga jer neki drugi danas misle drugačije.

U ime svih neopravdano prozvanih i ne želeći zaoštravati retoriku, Emilio Krstić je zamolio gradonačelnika Kalmetu za razgovor, na što je gradonačelnik Kalmeta pristao. Saslušavši činjenice i argumente u jednom smirenom i konstruktivnom razgovoru g. Kalmeta je uvažio  dobronamjernost svih koji su se do sada oglasili, prihvatio je pravo korisnika, počevši od atletskih i ostalih klubova pa do rekreativaca da zastupaju interese svog sporta i obećao dijalog u daljnjem razvoju događaja. U tom kontekstu gradonačelnik Kalmeta se složio da koncept uređenja sadržaja ŠC „Višnjik" može biti i drugačiji od ovoga koji je već neko vrijeme aktuelan u javnosti i obećao da će se založiti da se pripreme još neke verzije projekta.
Zahvaljujemo gradonačelniku Kalmeti na prihvaćenoj inicijativi za civilizirani dijalog i na dispoziciji smo za daljnje konstruktivne rasprave u interesu sporta i svih građana grada Zadra.

S poštovanjem.