KARNEVAL U ZADRU 2016.

Turistička zajednica grada Zadra organizator je i ovogodišnjeg glavnog Zadarskog karnevala, koji će se održati u nedjelju, dana 07. veljače 2016. godine sa službenim početkom kretanja povorke u 16:00 sati.

Tradicionalna karnevalska povorka, sastavljena od pučkih maškaranih skupina iz Zadra i bliže ili dalje okolice, predvođena Gradskom glazbom Zadar, krenut će u nedjelju, dana 7. veljače s parkirališta Branimir preko mosta prema Narodnom trgu. Poslije pojedinačnog predstavljanja karnevalskih skupina na Narodnom trgu, povorka će proći Kalelargom do Foruma prema Varoši do centralnog mjesta događaja na terasi caffe barova Kult i Dišpet gdje će se svi okupljeni moći zabavljati uz nastup zadarske grupe Rockatansky Band.


PROGRAM VELIKE KARNEVALSKE POVORKE 07.02.2016


15:00 okupljanje na parkingu Branimir

16:00 START POVORKE S PARKINGA BRANIMIR

Karnevalska svita u 16:00 kreće rutom s parkinga BRANIMIR - MOST - NARODNI TRG - KALELARGA - FORUM - SV.MARIJA - VAROŠ - KULT I DIŠPET.

Maskiranu povorku predvodit će Gradska limena glazba Zadar i KUD Zadarski Tanac.

Svaka od prijavljenih skupina na Narodnom trgu će prezentirati svoje maske te će nastaviti planiranom rutom prema terasi caffe barova Kult i Dišpet u Varoši.

Zabavni program održat će se na terasi caffe barova Kult i Dišpet, gdje će sve prisutne zabavljati DJ Anđelo s početkom u 16:00 sati, nakon čega slijedi nastup Rockatansky Band s početkom u 18:30 sati.

Za sve prijavljene maškare će biti organiziran "karnevalski štand" na kojem će se nalaziti hrana i piće.

Ove godine očekuje se preko 500 prijavljenih pripadnika maškaranih skupina, koje osim iz Zadra dolaze i iz Slovenije te Zadarske županije poput Nina, Škabrnje, Zatona, Sukošana i Pakoštana.

Osim programa glavne karnevalske povorke, dostavljamo program u Varoši uoči centralnog događaja:
- 04.02. - maskirne karaoke u Varoši
- 05.02. - maškare u stilu 80-tih "Greatest Disco Dancer" u Varoši
- 06.02. - koncert grupe Harmonija u Varoši