Dok HDZ traga za novim ministrom branitelja, ne stišavaju reakcije na ostavku Mije Crnoje, sada već bivšeg ministra koji je u rekordnom roku napustio Vladu, piše Tportal.

Funkcije ga je koštalo lažno prijavljeno prebivalište te cijela priča oko njegovog stambenog zbrinjavanja. 

O svemu se u Saboru oglasio i predsjednik HDZ-ovog Odbora za branitelje Željko Dilber.

- Izuzetno mi je žao što je došlo do svega ovoga, žao mi je kao čovjeku i suborcu gospodina Crnoje što je doveden u situaciju u kojoj se nalazi. Isto tako, podržavam njegovu odluku da ova dva dana ne daje ostavku. Naime, svjedoci smo toga da su sinoć pravni stručnjaci utvrdili da nema u njegovim djelima ili nedjelima kaznene odgovornosti. Mislim da je to bio njegov osnovni cilj. Podržavam odluku i zahvaljujem Miji Crnoji što je podnio ostavku i time skinuo teret s premijera i stranke koja ga je nominirala na tu poziciju, kazao je novinarima u Saboru.

No ako doista nije bilo kaznene odgovornosti, čemu onda ostavka, upitali su ga novinari.

- Recite vi meni, meni je to isto čudno. Angažirani su pravni stručnjaci i utvrdili su da nema njegove odgovornosti, međutim i dalje se inzistiralo na njegovoj ostavci. Svako daljnje odlaganje toga izazvalo bi nove podjele, nove sukobe i od oporbe i od medija koji to prezentiraju na svoj način. Mislim da je Mijo Crnoja postupio moralno u trenutku kada je podnio ostavku, štiteći na kraju krajeva sebe, svoju obitelj, a opet i stranku koja ga je nominirala, kazao je Dilber.

Tko će biti novi ministar, još se ne zna, kaže Dilber. 

- Pozicija ministra pripada HDZ-u i HDZ će sa svojim tijelima, Odborom za branitelje i Zajednicom Gojko Šušak, izaći s prijedlogom vrhu stranke i onda ćemo vidjeti, poručuje Dilber, dodavši da ima stotine i stotine branitelja koji mogu obnašati funkciju ministra.