ZADAR - Zadar u petak slavi svoju zaštitnicu Svetu Stošiju, odnosno svetu Anastaziju. Sutra je imendan poglavarici benediktinskog samostana Svete Marije ali i rođendan gradonačelniku Božidaru Kalmeti. 

Jedna lijepa tradicija međusobnog čestitanja kod zadarskih koludrica sutra neće biti otvorena za javnost. 

Gradonačelnik Kalmeta otići će kod čuvarica „zlata i srebra" kako bi čestitao rođendan časnoj majci Anastaziji Čizmin koja je molila da to sutra bude bez novinara, jer se ona zdravstveno ne osjeća dobro, doznajemo u gradskoj upravi. 

Nadamo se da je prolazno i da će časna majka, koja svaki put novinare oduševi svojim izjavama, otvorenošću i duhovitošću, uskoro biti bolje.

Prošle je godine časna majka, koja kao i ostalih 19 koludrica živi po samostanskim pravilima, bez puno doticaja s vanjskim svijetom, bila oduševljena dolaskom nove šefice ureda gradonačelnika Zadra, Majdom Mikulandrom.  Do tada je poglavarica samostana poznavala Mikulandru isključivo kao novinarku HTV-a. Majda Mikulandra je nosila cvijeće u ime Kalmete, a kada ju je ugledala časna majka je bila ugodno iznenađena: „Ajme Mikulandra", uzviknula je.