ZADAR - Naš čitatelj, osvješteni građanin, poslao nam je i nastavak priče na temu "Nekada su se ovdje igrala djeca, a sada se parkiraju automobili":

Mala zelena površina na Belafuži, koja postaje sve drugo samo ne zelena zahvaljujući uglavnom vozačima automobila i kamiona, koji je koriste za besplatno parkiranje,  nakon par dana dobila je nastavak priče.

"Da je strah od vandala vozača opravdan svjedoči i najnoviji događaj od petka navečer kada je dobro zagrijana ekipa iz obližnjeg kafića valjda pod utrjecajem filma "Brzi i žestoki" driftala svoje ljubimce po travnjaku nakon čega su nestali u mraku tražeći nova uzbuđenja u kakvom klubu ili prigodnoj glazbi koja ima razgali dušu. Obližnjim stanarima osim praznih boca i čaša, ostavili su krugove u travi pa bi oni valjda trebali misliti da su ih u noćnim satima posjetili vanzemaljci. Dotični vozači slobodnog stila očito imaju uzor kao što je izvjesni D. Dž. koji je svojim terencem smlatio maćuhice ispred HNK u Zagrebu.  Usput spomeniću parkirani kamion s prikolicom iz prve priče koji je ostao betoniran na travnjaku već tri tjedna jer je vozač vjerovatno na produženom odmoru i skijanju.
Na kraju opet vapaj svim sugrađanima da svim mrziteljima svega zelenog sto proizvodi klorofil citiraju još jednog "hrvatskog filozofa iz Remetinca" : "Nećeš razbojniče ...", uz poziv odgovornima da konačno zaštite zelene površine na kritičnim mjestima. Evo prilike da se dokažu i postave betonske stupiće i zatvore travnjak jer mjesta za parking, kojeg li čuda, na ovom mjestu ima sasvim dovoljno pokraj kolnika i obližnjem uređenom parkingu na kojem automobili ne izgledaju tako "cool" kao na travi", napisao nam je naš "suradnik s terena".

Epilog ove priče trebale bi dati nadležne službe.