ZADAR - Polovicom prosinca Trgovački sud u Zadru stečajnim upraviteljem šibenskog TLM-a imenovao je 73-godišnjeg Branka Morića. On je jedan od desetero stečajnih upravitelja sa zadarskog područja, od ukupno 29 koliko ih je na raspolaganju Trgovačkog sudu u Zadru, nadležnom i za područje Šibensko-kninske županije.

Iako se najnovijim izmjenama zakona o stečaju odlazak u stečaj ubrzao, trajanje stečajeva nad nekim poduzećima u Zadru produžilo se na godine pa čak i desetljeće. Tako se osmi put prodaju nekretnine Vrane u stečaju, upisuje se stečajna masa Transporta, što su neke od najnovijih odluka objavljenih na sudskoj e-oglasnoj.

Stečajni upravitelji su uglavnom oni koje zadarska javnost poznaje: Zvonimir Frane Negro, Blaž Savić, Edvin Šimunov, Branko Morić, zatim Ivanka Bosotina, Ante Poljak, Marica Nekić, Milan Ljubičić, Ante Vukašin.

Među novije stečajne upravitelje spadaju Željko Vrkić i Krešimir Peroš, koji je diplomirani inženjer prehrambene tehnologije. Ostali stačajni upravitelji, koji taj dodatni ili umirovljenički posao rade za nagradu koju zakon propisuje,  po svojoj su struci diplomirani ekonomisti, odnosno pravnici.