Proteklih godina mnoge zelene površine u gradu Zadru su pod naletom urbanizacije i građevinskog lobija nestale ili su svedene na ostatke ostataka. 

Jedan takav primjer imamo kod zelene površine na Belafuži koja je čudom ostala netaknuta, ali domišljati vozači sve češće je koriste kao slobodan parking, a obližnji kafić i autopraonica svojataju kao prostor za svoje goste. Ne tako davno ovu površinu koristila su samo djeca u igri i voljeli bismo kada bi tako i ostalo i ubuduće, piše nam čitatelj portala 057info koji nam je dostavio i fotografije s mjesta događaja. 

Apeliram na odgovorne u Gradu da zaštite ovu površinu betonskim stupicima bar do autopraonice jer je tamo i najčešća uzurpacija ovog prostora jer kroz koji mjesec površina više neće biti zelena nego blatnjavo kamena na radost uzurpatora, a na žalost svih onih koji vole ovaj Grad. Ujedno šaljem poziv i svima ostalima da već jednom kažu dosta rušiteljima i licemjerima kojima je osobni interes važniji od svega ostalog pa i okoliša, napisao je naš čitatelj (podaci poznati redakciji).