U petak u 21 sat košarkaše Zadra očekuje utakmica 13. kola ABA lige protiv Sutjeske u Nikšiću. Riječ je o posljednjeplasiranoj momčadi lige, ali nimalo bezazlenom protivniku. Pokazali su to i u zadnjem kolu u Podgorici gdje su poraženi od Budućnosti tek u produžetku.

- Čeka nas teško gostovanje. Sutjeska je jako kvalitetno odradila posljednje dvije utakmice, iako nije pobijedila, ali u Podgorici su držali na konopcima lidera prvenstva Budućnost, a kolo prije toga su do kraja bili u egalu sa Crvenom zvezdom na domaćem terenu. Nikšić je nezgodan teren i to je momčad koja uz pomoć domaće publike može ući u trans. Iako do sada ima više pobjeda u gostima nego doma, moramo se jako kvalitetno pripremiti na sve zamke koje nas očekuju, te ući u susret maksimalno koncentirano od prve minute. Ulazak u utakmicu definitivno moramo popraviti u odnosu na posljednja dva kola, jer ovaj put, ako uđemo u takav rezultatski minus, bit će se mnogo teže vratiti nego protiv Igokee i MZT-a, najavljuje trener Zadra Ante Nazor i nastavlja:

- U ovoj ligi nema fenjeraša. I druge momčadi koje su pri dnu imaju snagu rostera i kvalitetu igre, a i liga je takva da svaku utakmicu moramo pripremiti maksimalno ozbiljno i tu pripremu prenijeti na teren da pokušamo odigrati najbolje što možemo. Sigurno će nam trebati bolja izdanja nego u posljednja dva kola da pokušamo iskontrolirati susret u našu korist. Imaju kvalitetnu vanjsku liniju, dobre prodor igrače i šutere. Ističu se tri vanjska igrača, koji imaju izuzetan potencijal i za iskreirati situacije i za realizirati. Prvenstveno playmaker Pavlićević, zatim vrlo kvalitetan šuter Vraneš, a puno su dobili i dolaskom Alekse Popovića. To je momčad usmjerena ka vanjskom šutu, kojega moramo zaustaviti, jer u transu domaćeg terena mogu pogoditi i neke teške šuteve. Zato naša agresivnost mora biti kontinuirana od prve sekunde utakmice. Moramo imati izraženu čvrstinu i spremnost da se odigra agresivno po cijelom terenu, nastojati pretrčavati protivnika, te u odnosu na prošlu utakmicu nastojati igrati discipliniranije u pozicijskom napadu da bi kontrolirali sam ritam i tijek susreta.

Istaknuo je Nazor još jednu zanimljivost:

- Protiv Igokee prvi put otkako sam trener Zadra u svlačionici uoči utakmice nisam rekao koja će petorka startati. Isprofilirali smo 11 igrača da mogu participirati na svim utakmicama i baš zato ne treba robovati startnom petorkom. Nije toliko bitno tko će početi utakmicu, koliko da se sve zadaće maksimalno ozbiljno shvate i odrade. Posljednji put to nije bilo dobro, jer nismo po dogovoru odigrali obranu na Ćapinu, koji je razigrao sebe i momčad i nanio nam velike probleme u prvom dijelu. U Nikšiću ćemo imati sličan zadatak na njihovog playmakera i vanjsku liniju. Morali smo se malo i osvježiti. Pripremali smo se individualno i timski kao za svakog drugog protivnika. No, prvenstveno moramo gledati sebe i nametnuti pobjednički mentalitet da se oni više bave nama nego mi njima. Mislim da smo pokazali snagu za to. Jednostavno, moramo puni samopouzdanja i s takvim pristupom ući u ovu utakmicu. Ne trebamo gledati ni stanje na tablici ni stanje na semaforu za vrijeme utakmice, nego igrati svoju igru i u svakom duelu na terenu nastojati dati maksimum. U tom psihološkom pogledu ova momčad može još puno napredovati i prezentirati takav stil igre od prve do posljednje sekunde, bez obzira na protivnika. Tu smo pokazali karakter i napredak u odnosu na početak sezone, gdje nismo imali taj mentalitet da se vratimo. To je dodatan kvalitet, ali ne znači da uvijek moramo ući u minus. Moramo ponekad i ući u utakmicu, a posebno u ovu kao da gubimo minus 20 i od početka tražiti takav pristup, zaključio je Nazor.