ZADAR - Dvorana Matice Hrvatske večeras je bila tijesna za sve one koji su htjeli čuti o kome i o čemu je Drago Marić pisao u najnovijoj knjizi "S četiri kantuna".

Knjigu je objavila Matica Zadrana, uz financijsku podršku Grada Zadra koji je odredio da se knjiga, po riječima autora, objavi uoči Dana Grada. No, na promociji iz Grada Zadra je bila samo pročelnica Grozdana Perić, ali su zato došli građani s Četiri kantuna. Oni o kojima je Marić pisao, kao i oni koji još uvijek sjede i druže se na tom „mitskom" gradskom lokalitetu. 

Predsjednica Matice Zadrana Milenka Bukvić izrazila je uvjerenje kako će knjiga zapisa o 50-tak poznatih zadarskih lica, od kojih na žalost više nema među živima 17-oro aktera, ostaviti traga i na mlađe generacije. Već i starijim generacijama Zadrana „fali" tog susreta na Četiri kantuna. A da se ona ne izbrišu iz kolektivne memorije, pobrinuo se Drago Marić.

Recenzentica njegove knjige je Slavica Vulin, koja je s njim surađivala u Zadarskom regionalu, i kako je rekla jako puno naučila od „barba Drage". Hvalospjev o Dragi Mariću izrekao je Nebojša Gunjević kao urednik knjige, ne propuštajući još jednom izraziti žal za neobjavljivanjem njegovog kapitalnog djela - Krešine knjige. Najnovija knjiga je nastavak "Zadarskih kampanela", među kojima je Drago Marić, istaknuo je Gunjević, jedan od kampanela koji je ukazao na plejadu čestitih i karakternih ljudi iz svijeta zadarskog sporta. Onako kako je Marić tih 50-oro Zadrana vidio i zapamtio "S četiri kantuna", odnosno zadarske perspektive.

Sam autor zahvalio je predstavljačima knjige, ali i svojom sponzorima Radi Gudelju, Dušku Radoviću te Boži Miličeviću.