U utorak 17. studenoga 2015. godine, veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, gđa. Julietta Valis Noyes primila je delegaciju HGSS-a (Vinko Prizmić i Mladen Mužinić) te im uručila prigodnu Plaketu kao znak zahvalnosti za sva dosadašnja spašavanja i pomoć koju HGSS pruža građanima Sjedinjenih Američkih Država koji pohode našu zemlju. 

U razgovoru s njom i njenim suradnicima istaknuta je dobra suradnja Veleposlanstva i HGSS-a, te izrečene pohvale HGSS-u zbog niza međunarodnih nagrada koje je svojom kvalitetom zavrijedio na međunarodnoj stručnoj sceni. U ime HGSS-a, pročelnik Vinko Prizmić zahvalio se Veleposlanici na dodijeljenom priznanju i dosadašnjoj iskazanoj potpori.

Istoga dana, predstavnici HGSS-a posjetili su i Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe. Delegaciju HGSS-a činili su Vinko Prizmić, Mladen Mužinić, Grgo Puljas, Stipe Božić i Frane Bebić koju su primili direktor HKZP gospodin Dragan Bilać sa suradnicima te je u radnom dijelu u cjelodnevnom druženju kroz nekoliko prezentacija produbljena suradnja između dvaju subjekata.

Dragan Bilać upoznao je predstavnike HGSS-a s organizacijom i načinom rada HKZP, Vinko Prizmić o ustroju i načinu rada HGSS-a, dok je Frane Bebić prezentirao načine kako HGSS provodi potrage na terenu. U dugom razgovoru, posebno je naglasak bio na usklađenom pristupu i korištenju međusobnih resursa i mogućnosti pri traganju za nestalim zrakoplovima, unapređenju komunikacije i mogućnosti posredovanja pri uspostavljanju veza na terenu, potpora HGSS-u u vidu meteoroloških podataka, zajednički pristup i razmjena prostornih podataka budući da i HGSS izrađuje zemljovide poglavito nepristupačnih terena i planina, unapređenje komunikacije i sl.

Ovo je već drugi takav posjet predstavnika HGSS-a Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe, a dogovoreno je da će se suradnja spustiti na razine područnih jedinica HKZP i stanica HGSS-a. Naime između HKZP i HGSS-a potpisan je već ranije Sporazum o dugoročnoj međusobnoj suradnji na području sigurnosti, razvoju sposobnosti i djelovanja pri traganju za nestalim zrakoplovima.