U ponedjeljak, 23. studenog u HNK Zadar održat će se predstavljanje knjige „S četiri kantuna" autora Drage Marića. 

Umirovljeni sportski novinar i publicist Drago Marić u posljednjih je 17 godina objavio 19 publikacija, 16 knjiga i tri knjižice. Kao zaljubljenik u nogomet, kojim se uspješno bavio od najranijeg djetinjstva te igrao i za juniore i seniore Zadra, objavio je knjigu o 100 godina nogometa u Zadru, a jedna od njemu najdražih i svakako najpoznatijih je ona - „Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku" i to je prva knjiga ikada napisana o povijesti zadarske košarke. 

Prije dvije godine, nakon pet godina rada i istraživanja, iz tiska je izašla i „Baština zadarskog sporta", sportska enciklopedija u izdanju Sportske zajednice Grada Zadra čiji su autori Drago Marić i Romano Meštrović. Riječ je o neprocjenjivom blagu napisanom na 614 stranica, kojima je obuhvaćeno čak 77 sportova uz fotografije koje su u toj knjizi prvi put ugledale svjetlo dana. 

Za svoj rad, Drago Marić je dosad u životu bio predložen za mnoge nagrade, ali gotovo sve je odbio. Prihvatio je samo dvije; jednu koju je dobio još početkom sedamdesetih godina kao mladi novinar od tadašnjeg Saveza sportskih društava za razvoj školskog sporta te nagradu FIFE, HNS-a i MOO-a za amaterski rad na promociji nogometa 2001. godine.

Njegova nova knjiga „S četiri kantuna" zbirka je od pedeset priča koju je Marić napisao u samo dva mjeseca, kao nastavak svoje ranije knjige „Zadarski kampaneli". I dok je u „Zadarskim kampanelima" Marić na tako jednostavan i pitak način pisao o ljudima kojih više nema među nama, u knjizi „S četiri kantuna" većina je poglavlja posvećena onima koji su još uvijek tu, među nama.

A tko su, doznat će se na predstavljanju knjige „S četiri kantuna" u HNK Zadar u ponedjeljak, u 19 sati, uz slobodan ulaz. Organizator ovog događanja je Matica Zadrana.