Volonterski Centar Zadar i ove godine objavio natječaj za dodjelu nagrada "Volonterska ruka" za organizacije i volontere koji svojim angažmanima pridonose promociji i razvoju volonterstva na području Zadra i Zadarske županije.

Volonterski centar se na ovaj način želi upoznati s volonterskim programima različitih organizatora volontiranja, nagraditi iste te potaknuti razvoj novih volonterskih programa. Isto tako, želimo istaknuti važan doprinos društvu kojeg ostvaruju sami volonteri, istaknuti njihovo zalaganje i trud i na taj način doprinijeti promociji volonterstva, a time posredno utjecati i na aktivno sudjelovanje budućih volontera.
Na temelju prijava nagrada će se dodijeliti neprofitnim organizacijama koje su se istaknule u organiziranju volonterskih aktivnosti, planiranju volonterstva i programa volontiranja, kao i uključivanju volontera te ostalim područjima koje doprinose razvoju volonterstva.
Na natječaj za dodjelu nagrade „Volonterska ruka" se mogu prijaviti organizatori volontiranja odnosno udruge, zaklade i fundacije, ustanove i svaka druga pravna osoba iz čijeg osnivačkog akta proizlazi da nije osnovana s ciljem stjecanja dobiti (neprofitna pravna osoba). Prijaviti se dakle mogu neprofitne organizacije-organizatori volontiranja s područja Zadra i Zadarske županije. Organizacije u priloženom obrascu mogu prijaviti same sebe ili mogu prijaviti druge organizacije za koje smatraju da su zaslužile nagradu za razvoj i promociju volonterstva.
Na natječaj za nagradu se mogu prijaviti sve organizacije koje u svoj rad uključuju volontere; organizacije koje organiziraju volonterske akcije, humanitarne akcije, djeluju na području razvoja solidarnosti i humanosti te razvoju civilnog društva; organizacije koje zadovoljavaju potrebe različitih potrebitih korisnika te organizacije koje djeluju na području razvoja zajednice i aktivnosti za zajednicu.
Jednako tako, na temelju prijava neprofitnih organizacija, bit će dodjeljena nagrada volonterima koji su se istaknuli u svojim volonterskim aktivnostima.