Moira Orfei,  koje je slovila kao kraljica cirkusa, preminula je u subotu navečer u 84. godini, u mobilnoj kućici u kakvoj je provela veći dio svog života, javljaju talijanski mediji.

Nekoliko sati nakon posljednje predstave otišla je spavati, a njeni su kolege ujutro pronašli njeno beživotno tijelo. Moira Orfei je u Europi imala status zvijezde, a posebno je omiljena bila u Italiji gdje je slavu stekla kao glumica i televizijska voditeljica.

Rođena je u cirkuskoj obitelji 21. prosinca 1931. godine kao Miranda Orfei, a ime je promijenila na inicijativu režisera Dina De Laurentisa. Cijeli je život provela u cirkuskim šatorima. Karijeru je započela šestoj godini kao jahačica i virtuoz na tapezu, no kasnije u karijeri je glumila u više od 40 filmova.

Kritičari su je, između ostalog, uspoređivali i sa slavnom Sophijom Loren.

Bila je poznata po ekscentričnom i temperamentnom karakteru pa ni na vrhuncu karijere nije mijenjala navike - i tada je živjela u mobilnoj kućici nalik onoj u kojoj je preminula. Prije devet je godine doživjela moždani udar od kojeg se duže vrijeme oporavljala.

"Mi našoj publici ne nudimo cirkusku predstavu, nego kombinaciju kazališta, plesa i mjuzikla", izjavila je jednom prilikom o uspjehu svog cirkusa.