ZADAR- Teški kamioni, kojima se dovozi materijal na gradilište Kneževe palače, razbio je par kamenih ploča na Trgu Petra Zoranića u neposrednoj blizini Kolone. Na kamenoj površini Poljane Šime Budinića ostali su tragovi velikih kamionskih guma.
Sve je to već snimljeno i dostavljeno izvođač radova, tvrtki Ploter koja je u obavezi sanirati sve štete po završetku radova, kazao je pročelnik Šime Erlić, koordinator tima na tom kapitalom projektu.

Iako je u pješačku zonu Poluotoka ograničena nosivost vozila kojima se obavlja dostava, zbog ubrzanja radova na Kneževoj palači dopuštena je i "teška mehanizacija".  Dogodilo se ono što je bilo za očekivati. Prvo je uređena javna površina, potrošeno 10 milijuna kuna, a sada se ona zbog radova na obnovi Kneževe, a očekuje se i  rekonstrukcija Providurove palače, pretvara u gradilište. Brački kamen već je devastiran. A u opasnosti je i antički stup - kolona, koju bi i najmanji neoprez vozača pri okretu mogao oštetiti. Do završetka radova, koji se financiraju s 38 milijuna iz EU fonda, ostalo je još 11 mjeseci, a na gradilištu Kneževe palače, obavljeno je 15 do 20 posto posla.
U proteklih mjesec i po dana, prema riječima Erlića, riješene su sve nejasnoće iz projektne dokumentacije na samoj građevini. Ploter ima ugovor do 8. svibnja. Već za dva tjedna ići će paralelno opremanje za koji će se objaviti javna nabava. Uskoro ulazi veliki kooperant Mikroklima koji će postaviti ventilacijske cijevi uzduž i poprijeko Kneževe palače.