ZADAR- Lijepo vrijeme pogoduje graditeljima iz tvrtke Credo ing u izvođenju radova rekonstrukcije zgrade koja bi se na zapadnoj strani Poluotoka trebala otvori kao Hotel Almayer. Investitor u budući hotel baštine  tvrtka je Pelagos, čiji su vlasnici Irina Bakija i Vjekoslav Bobić na Facebook stranici budućeg hotela pojasnili zbog čega su ga tako nazvali.
"Zadarski hotel dobit će ime po pansionu Almayer iz poznatog romana talijanskog pisca Alessandra Baricca: „Ocean more". Ocean more je knjiga o ljudskim sudbinama koje su se posjetivši pansion „Almayer" susrele s morem, i taj ih je susret izmijenio, zauvijek isprepleo i obilježio", pojasnili mladi Zadrani, skloni umjetnosti, povijesti i kulturi.

I hotel u koji sami investiraju bit će jedan novi posao koji će sasvim sigurno promijeniti život to dvoje Zadrana.
Izmijenit će i izgled ruševnog dijela povijesne jezgre tako što će se zgrada iz 18. stoljeća, podignuta kao dio vojne bolnice, preobraziti u građevinu prikladnu kategoriji baštine. Projekt je izradila zadarska tvrtka Moj dom, kao i kompjutorsku simulaciju novog ruha zdanja kakvo se očekuje na proljeće.