U Ustanovu Fiziovita ovaj petak, 23. listopada stiže prof. dr. Anton Tudor, spec. ortoped, subspec. dječje kirurgije klinike za ortopediju Lovran.

Nova operativna metoda u Klinici Lovran je Mini invazivna metoda pri operaciji ugradnje endoproteze kuka.

Posebnost te metode je to što, za razliku od klasičnih operacija, prilikom ugradnje umjetnog kuka nema rezanja mišića, što pacijentima omogućuje iznimno brz oporavak tako da samostalno stoje i hodaju bez štaka već 24 sata nakon operacije. Korištenjem ove metode radi se manji rez od uobičajenog, ne reže se niti jedan mišić i brzo se dolazi do ovojnice kuka. U klasičnom transglutealnom pristupu operacija se vrši kroz mišić, što produljuje postoperativni tijek.

Osim što pacijentima omogućava hodanje i samostalno kretanje u rekordnom roku, ovaj postupak, s obzirom na to da nema velike traume za tijelo gotovo u potpunosti uklanja bol i smanjuje mogućnost komplikacija i tromboza. Naime, bol, otekline i dugotrajan postoperativni proces rezultat su rezanja mišića. Nakon klasične operacije pacijentima u prosjeku treba oko šest tjedana za uspostavljanje funkcije kuka, a dok se primjenom ove metode pacijenti već nakon desetak dana mogu bez straha sagnuti ili čučnuti.

To im omogućava i ugradnja implantata s većom glavom, odnosno s glavom u veličini prirodne, što onemogućava iskakanje kuka.

Za pregled kod dr. Tudora naručiti se možete na broj 099 333 9998. Nazovite ili pošaljite upit za pregled na info@fiziovita.hr

Ujedno, u Ustanovu Fiziovita istog dana, 23. listopada, stiže i dr. Ante Škaro otorinolaringolog i kirurg glave i vrata - ravnatelj Poliklinike Leptir u Zagrebu, koja kao centar za štitnjaču, prakticira suvremene metode liječenja.

Današnji tempo života je ubrzan, a pojedinci su često pod utjecajem različitih događaja - stresora, koji uzrokuju negativnu stresnu reakciju u organizmu, te tako štete ljudskom imunološkom sustavu. Posljedica toga su različite bolesti organa i štitne žlijezde.

"Bolesti štitnjače su itekako opasne ako se ne liječe, no ono što je pozitivno u gotovo 90%slučajeva mi nudimo konačno izlječenje te kompletan tretman nakon toga. Da ne ulazimo u širinu, bolesti štitnjače su adanas zastupljene kod gotovo svakog drugog čovjeka te su toliko podmukle da su u stanju gotovo promijeniti psihičko stanje pacijenta da ponekad doktori bez pretraga ljude znaju poslati na duševno liječenje, a ne rješavaju triger ili centar problema, a to je štitnjača. Simptomi bolesti štitnjače su karakteristični, ali i tu je potrebno veliko znanje i iskustvo kod dijagnostike, terapije ili operacije. Tu smo na visokom nivou., kaže dr. Ante Škaro, specijalist otorinolaringolog, kirurg glave i vrata i voditelj Poliklinike Leptir. Riječ je o prvom privatnom centru u Hrvatskoj specijaliziranom za sve medicinske usluge vezane uz

Naručiti se možete na broj 099/333 9998. Nazovite ili pošaljite poruku na info@fiziovita.hr kako bi rezervirali svoj termin.