ZADAR- Vijećnici Akcije Mladih Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač  i jučer su majicama i letcima s natpisom  spremili se za sjednicu Gradskog vijeća.

Međutim, četiri točke o planu preobrazbe Sportskog centra Višnjik skinute su s dnevnog reda inicijativom SDP-ove vijećnice Sabine Glasovac, koja je tražila širu raspravu, pa je gradonačelnik Božidar Kalmeta za sad odustao od usvajanja plana Višnjik.

Ali Pupić Bakrač i Rubeša nisu odustali sa svojim upozorenjem. "Pošto Zadar lopovi?", pitanje  je na koje su se referirali vijećnici Akcije mladih, koji su novinarima podijelili letke sa slijedećim sadržajem:

U procesu pretvorbe i privatizacije uz pokroviteljstvo politike opljačkana je i uništena kompletna zadarsa privreda. Ratni profiteri i kriminalci ovladali su cijelim gradom.

Postali smo najveća praonica novca Hypohobotnice, Hypograd.

Razotkrivanjem Hypokriminala pronalazi se novi modus operandi preko investitora kojem se na pladnju nude Maraska park, uvala Jazine, Višnjik.

U paketu ide i simobol grada devastirani KK Zadar.

Mozak cijele operacije je ujedno poslovni partner investitora, bivši Hypo povjerenik za grad Zadar, najveći zadarski ratni profiter, a političko amenovanje okupacije grada osigurava čovjek optužen za organiziranje zločinačkog udruživanja,

Dakle ovo nije borba protiv investitora i investicija nego protiv kriminala i okupacije.