Odlukom Grada Zadra nisu riješeni najvažniji problemi zadarskih taksista, zaključak je današnje konferencije za medije koju su sazvali sindikalni povjerenik samostalne taxi službe Predrag Šimunov i Vedran Uranija, pravni zastupnik Ureda SSSH Zadarske županije.

- Novom odlukom ništa se nije postiglo, nema nikavih poboljšanja, a situacija je čak i gora nego prije sezone. Tučnjave taksista postale su učestale, upozorio je Uranija.

Zahtijevaju da se smanji broj dozvola sa 115 na 80 po principu "jedna dozvola, jedan obrt", a kao najbitnije ističu definiranje pojačanog nazora i kontrole nad provođenjem odluke te uvođenje strožih kazna za nepoštivanje istih.

- Velike taksi grupacije koriste dozvole samo preko ljetnih mjeseci kada zapošljavaju ljude na crno i zarađuju milijunske iznose na koje ne plaćaju porez, napomenuo je sindikalni povjerenik Šimunov pozivajući hitnu reakciju nadležnih službi.

Na sindikalnog povjerenika u posljednje vrijeme učestale su prijetnje od pojedinih ilegalnih taksista o čemu su predstavnici sindikata odmah izvijestili krim policiju PU Zadarske te zatražili zaštitu povjerenika i kažnjavanje odgovornih. 

- Kalmeta i Grad najveći su krivci za ovakvo stanje, upoznati su sa svime, ali ništa nisu napravili. Platim dozvolu Gradu, a moram se "tući" za posao dok Grad ne brine o tome, rekao je Šimunov.