Tijekom jučerašnjeg posjeta teretnoj luci Zadar ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić susreo se s direktorom Luke Zadar Nikolom Dragičevićem i direktorom tvrtke Pelagos net farma Nenadom Horvatom.

Vlada Republike Hrvatske je na prijedlog Lučke uprave Luci Zadar, privatnom koncesionaru, odobrila koncesiju do 2019. godine uz obvezu plaćanja koncesijske naknade koja se sastoji od fiksnog i varijabilnog dijela. Fiksni dio je e kn po metru četvornom, a varijabilni ovisi o ukupnom prihodu koncesionara i potkoncesionara, kazao je Hajdaš Dončić.

Istaknuo je kao je u razgovoru s Nikolom Dragičevićem, direktorom koncesionara Luke Zadar i Nevenom Horvatom, direktorom tvrtke u potkoncesiji Pelagos, čiji je suvlasnik i general Ante Gotovina, upoznat s ambicioznim planovima.

-Rezultat svega je desetak novih radnih mjesta. Završetak radova na obnovi i početak skladišno-proizvodnog dijela očekuje se na Svi Svete. Ovo je vrlo važno jer upravo se u Luci Zadar očekuje otvaranje najvećeg broja radnih mjesta. Ovdje je trenutno zaposleno 150 ljudi, što u luci, što u Pelagosu. Planovi su ambiciozni, a tu je i obveza da u sljedećih 10 godina investiraju 215 milijuna kuna, rekao je Hajdaš Dončić.

Iako se nagađalo da bi u teretnoj luci moglo doći do susreta generala Gotovine i ministra Hajdaš Dončića, to se nije dogodilo.

-Prije smo se susretali, no s njim je u kontaktu uglavnom Luka Zadar kao glavni koncesionar, koji, kao što znate može potkoncesiju davati kome želi, dodao je ministar.

U razgovoru s direktorom tvrtke Pelagos Nenadom Horvatom saznao je kako je planirana investicija pretvaranja skladišta na gatu teretne luke u hladnjaču skočila s 16,5 na 18 milijuna kuna.

- Naišli smo na nepredviđene probleme pa je iznos povećan, kazao je Horvat i dodao kako će se u hladnjači moći skladištiti 1500 tona ribe za prehranu tuna i dodatnih 100 tona smrznute ribe.